Stadsarkivet for Frederikssund Kommune

Materiale hos andre arkiver

De Lokalhistoriske Arkiver 

De kommunale arkiver for Jægerspris og Slangerup fra før 1970 ligger i depot hos de pågældende lokalhistoriske arkiver.

Søg og bestil materialet via arkiv.dk.

Lokalhistoriske arkiver for Frederikssund, Jægerspris, Skibby og Slangerup er samlet under Frederikssund bibliotekerne. Kontakt information og link til afdelingerne kan derfor findes på Frederikssund bibliotekernes hjemmeside. 

Læs mere om de lokalhistoriske arkiver i Frederikssund kommune på Frederikssund Bibliotekernes hjemmeside.

Rigsarkivet

Store dele af Frederikssund og Skibbys kommunearkiver for perioden før 1970 er afleveret til Rigsarkivet.

Søg og bestil materialet via Daisy.

Rigsarkivet giver mulighed for søgning af mange forskellige typer oplysninger og dokumenter. En stor del af deres mest benyttede arkivalier er også digitaliserede og tilgængelig gjort på Arkivalieronline, her iblandt:

  • Kirkebøger. Her finder du kirkebøger fra hele landet. Ikke alle kirkebøger er digitaliserede eller afleveret til Rigsarkivet, og derfor kan der være nogle, som endnu ikke findes på Arkivalieronline. 
  • Folketællinger.
    Folketællinger er en god kilde til at finde information om forfædre. Her kan du bl.a. se oplysninger om alder, erhverv, civilstatus og hvem en person boede sammen med. Folketællingerne blev efter 1834 som regel afholdt hvert 5. år. Der er indtil videre indtastet flest folketællinger, og derfor har du størst chance for at finde de ønskede personer i folketællingerne. Data er opdelt i amter, som de var inddelt før 1970. Du kan vælge mellem flere søgemuligheder: Med eller uden områdeforslag, simpel eller mere avanceret søgning, i et eller flere amter og endelig kan du søge samtidig på en husstand/familie når du ved, hvem der har boet sammen.

Søg her i Arkivalieronline på Rigsarkivets hjemmeside. 

Historiske kort på nettet

Geodatastyrelsen har tilgængelig gjort historiske kort online fra hele Danmark. 

Du kan se og søge i de historiske kort på deres hjemmeside Historiske kort på nettet.