Kontakt

Links arkivets samlinger

Det kommunale arkivmateriale der er bevaret efter Frederikssund, Slangerup, Jægerspris og Skibby er opbevaret flere forskellige steder.

Store dele af Frederikssund og Skibbys kommunearkiver for perioden før 1970 er afleveret til Rigsarkivet.
Søg og bestil materialet via Daisy

De kommunale arkiver for Jægerspris og Slangerup fra før 1970 ligger i depot hos de pågældende lokalhistoriske arkiver. Søg og bestil materialet via Arkibas.

Det kommunale arkivmateriale fra de fire kommuner fra 1966/70 og frem er afleveret til Stadsarkivet og kan søges og bestilles via STARBAS

Genveje til STARBAS-arkiverede kommuner/sognekommuner

Frederikssund Ferslev-Vellerup Gerlev-Dråby Græse-Sigerslevvester
Skibby Kyndby-Krogstrup Skuldelev-Selsø Oppe Sundby


Daisy

I Daisy kan du finde oplysninger om Rigsarkivets samlinger, der omfatter arkivalier
fra 1100-tallet og frem til i dag, skabt af statslige og private arkivskabere.

Daisy indeholder oplysninger om hvem, der har skabt arkivalierne, hvilke arkivalier, de har skabt, og hvad arkivalierne indeholder.

STARBAS.net

Du kan her søge i alle arkivernes samlinger, søge i et enkelt arkivs samlinger og søge avanceret i et eller flere arkivers samlinger.

Ønsker du kun at søge i samlinger fra Frederikssund, Jægerspris, Skibby og Slangerup områder (Frederikssund Kommune) - benyttes denne link: STARBAS-Frederikssund

Arkivalieronline

Se originale dokumenter på nettet. Arkivalier er en fællesbetegnelse for gamle dokumenter, sager og protokoller. Se dem online her i digital version. Det er dog ikke alt fra arkiverne, der er digitaliseret.

Lokalhistoriske arkiver

Lokalhistoriske arkiver for Frederikssund, Jægerspris, Skibby og Slangerup er samlet under Frederikssund bibliotekerne.

Kontakt information og link til afdelingerne kan derfor findes på Frederikssund bibliotekernes hjemmeside.

Statens Arkiver

I Statens arkiver giver mulighed for søgning af mange forskellige typer oplysninger og dokumenter, her i blandt:

Kirkebøger

Her finder du kirkebøger fra hele landet. Ikke alle kirkebøger er afleveret til Rigsarkivet eller scannet, og der kan derfor være nogle, som endnu ikke findes på Arkivalieronline.

Dansk Demografisk Database

Folketællinger er en god kilde til at finde information om forfædre. Her kan du bl.a. se oplysninger om alder, erhverv, civilstatus og hvem en person boede sammen med. Folketællingerne blev efter 1834 som regel afholdt hvert 5. år. Der er indtil videre indtastet flest folketællinger, og derfor har du størst chance for at finde de ønskede personer i folketællingerne. Data er opdelt i amter, som de var inddelt før 1970. Du kan vælge mellem flere søgemuligheder: med eller uden områdeforslag, simpel eller mere avanceret søgning, i et eller flere amter og endelig kan du søge samtidig på en husstand/familie når du ved, hvem der har boet sammen.

1001 Danmarkshistorie

"1001 fortællinger om Danmark" - et brugerdrevet site med fortællinger om kulturelle danske steder. Gå på opdagelse på sitet og bidrag med din egen fortælling.

Bemærk at "1001 fortællinger om Danmark" er skabt af brugerne, der ønsker at dele deres viden om historien og steder i Danmark. Af samme årsag kan databasen indeholde oplysninger der ikke er historisk korrekte.

Dansk Center for ByhistorieO
pdt: 04/16

Selvbetjening

Find det hurtigt:

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /linkss